İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Neydiney Ekonomi Resmi Gazete'de Yayınlandı: Sosyal Medyadan Gelir Sağlayanlar İçin Kapsam Genişletildi

Resmi Gazete'de Yayınlandı: Sosyal Medyadan Gelir Sağlayanlar İçin Kapsam Genişletildi

Sosyal medya ve internet üzerinden gelir sağlayan içerik üreticileri için gelir vergisi istisnasında önemli bir kapsam genişlemesi yapıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemeye göre, sosyal medya içerik üreticilerinin yanı sıra elektronik ortamlarda bireysel kurs, veri işleme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden elde edilen kazançlar da vergilendirme kolaylıklarından faydalanabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmi Gazete'de Yayınlandı: Sosyal Medyadan Gelir Sağlayanlar İçin Kapsam Genişletildi

Vergileme Kapsamı Genişliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek. Bu düzenleme ile sosyal medya içerik üreticilerinin yanı sıra, internet üzerinden bireysel kurs ve eğitim verenler, veri işleme ve geliştirme gibi hizmet sağlayanlar da basit usulde vergilendirme imkanından yararlanabilecek.

Sosyal İçerik Üreticilerine Yönelik Kolay Vergilendirme

Düzenleme, sosyal içerik üreticileri ve mobil uygulama geliştiricilerine yönelik vergileme sistemini daha sade hale getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda sosyal medya platformları dışında internet siteleri ve benzeri elektronik ortamlarda içerik paylaşımı yapanların da bu istisnadan faydalanması mümkün olacak. Böylece sosyal ağlar dışında da içerik üretenler, gelir vergisi istisnasından yararlanarak daha kolay bir vergilendirme sistemine tabi tutulacak.

Bireysel Kurslar ve Diğer Hizmetler de Kapsama Dahil

Yapılan düzenleme ile internet üzerinden bireysel kurslar, veri işleme ve geliştirme hizmetleri ile ürün tanıtımı yapanlar da basit usulde vergilendirilecek. Bu hizmetlerden elde edilen kazançların Türkiye'deki bankalarda açılacak hesaplara yatırılması ve bu hesaplara yatırılan tutarlardan bankalarca yüzde 15 vergi kesintisi yapılması gerekecek. Bu kesinti, nihai vergi olarak kabul edilecek ve mükelleflerin beyanname vermesi gerekmeyecek.

Kazançları gelir vergisi tarifesinin 4. diliminde yer alan tutarı (2024 için 3 milyon lira) aşanların ise beyanname vermesi zorunlu olacak. Beyanname verenler, giderlerini belgelerle göstererek safi kazanç üzerinden vergilerini hesaplayabilecek ve yapılan kesintileri mahsup edebilecekler.

Bu düzenleme, sosyal medya içerik üreticileri ve diğer dijital hizmet sağlayıcıları için daha basit ve pratik bir vergilendirme süreci sunarak, gönüllü uyumun artırılmasını hedefliyo

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SSK, Bağkur, 4A, 4B ve 4C'lilerin Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanıyor?

SSK, Bağkur, 4A, 4B ve 4C'lilerin Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanıyor?